Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γλυκό κουταλιού ελιά

 

 

 

Υλικά:

  • 1 κιλό ελιές καλαμών ή μαύρες
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές ασβέστη
  • 10 φυλλαράκια βασιλικό
  • 1 κ.σ. λεμόνι



Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ.
  2. Σε μια λεκάνη διαλύουμε τον ασβέστη με το νερό και βάζουμε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ξεπλένουμε πολύ καλά
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τις ελιές και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
  4. Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου