Υλικά:
- 1 κιλό ελιές καλαμών ή μαύρες
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 4 κουταλιές ασβέστη
- 10 φυλλαράκια βασιλικό
- 1 κ.σ. λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ.
- Σε μια λεκάνη διαλύουμε τον ασβέστη με το νερό και βάζουμε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ξεπλένουμε πολύ καλά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τις ελιές και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
- Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου