Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Τηγανητά μήλα με κανέλα





Yλικά:


  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 μέτρια μήλα ποικιλίας Granny Smith (πράσινα)
  • ½ κούπα μαύρη ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώστε το βούτυρο ενώ παράλληλα ξεφλουδίστε και βγάλτε τα κουκούτσια από τα μήλα.
  2. Κόψτε σε φέτες των 2,5 εκατοστών, τοποθετήστε τις στο τηγάνι (όχι όλες μαζί) και αφήστε για περίπου 4’ σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά. Ρίξτε την ζάχαρη, την κανέλλα και το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα για περίπου 4 ακόμη λεπτά (να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην λιώσουν όμως). Τέλος, αλύψτε τα κανελομένα μήλα με ζάχαρη άχνη.
  3. Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου