Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΣΑΛΑΤΑ CAESAR








Υλικά:
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 250 ml ζωμός από κοτόπουλο
  • 9 μεγάλες αντσούγιες φιλέτο
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • 90 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 3 ρίζες μαρούλι κομμένο με το χέρι
  • 375 γρ. κρουτόν
  • 190 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:

Βάζετε τα αυγά, το ζωμό, τις αντσούγιες, το λάδι, το χυμό και τη σάλτσα σε μπλέντερ και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε κατσαρόλα και ψήστε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά. Μην το αφήσετε να βράσει. Μεταφέρετε το σε καθαρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο.

Αλείψτε το εσωτερικό κάθε μπολ με σκόρδο.

Για τη σαλάτα, κόψτε το μαρούλι με το χέρι σε βαθύ μπολ και ανακατέψτε το με τα κρουτόν και το τυρί.

Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που έχετε ήδη ετοιμάσει. Ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε στα έτοιμα με σκόρδο μπολ.

Μπορείτε να τρίψετε πιπέρι στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου