Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αγριογούρουνο στην γάστρα

 

 

 

 

 

Υλικά:

  • 2 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
  • 1 πιπερία πράσινη
  • 1 πιπερία κόκκινη
  • 1 πιπερία κίτρινη
  • 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο νερο


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος 10 ώρες πριν το ψήσουμε, το αλατοπιπερόνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολιτικό τηγάνι έως ότου μαραθούν.
  3. Βάζουμε στην γάστρα το κρέας και ρίχνουμε επάνω του αυτά που σοτάραμε. Μετά ρίχνουμε τα λάδι και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
  4. Όταν περάσει το δίωρο το βγάζουμε από το φούρνο, γυρνάμε τις μερίδες από την άλλη μεριά και ρίχνουμε μέσα και το κρασί.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου