Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Pavlova με φράουλες και chocolate chips

Υλικά:

    • 4 ασπράδια (από μεγάλα αυγα)
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 φακελλάκι βανίλια
    • 1 κoυταλιά άσπρο ξύδι
    • 1 κουταλιά κορν φλάουρ (καλά γεμάτη)
    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • 1 παγάκι
    • 100 γρ κομματάκια σοκολάτας
    • 350 γρ φράουλες


    Εκτέλεση:
    1. Για να φτιάξω πρώτα τη μαρέγκα χτυπάω στο μίξερ καλα τα ασπράδια.
    2. Προσθέτω αρχικά τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάω μέχρι να πίξει και ακολούθως προσθέτω το ξύδι και το corn flour ετσι ώστε να σφίγει και να δέσει η μαρέγκα.
    3. Απλώνω λαδόκολλα πάνω στο τάψι του φουρνου ώστε να καλύψει την επιφάνεια του και με μια σπάτουλα ρίχνω επάνω σιγά σιγά την μαρέγκα σχηματίζοντας ένα μεγάλο κυκλικό σχήμα διαμετρου 26 εκατοστών περίπου.
    4. Με τη σπάτουλα μεταφέρω τη μεγαλυτερη ποσότητα της μαρέγκας στην περιφέρεια του κύκλου αφήνοντας μια πιο χαμηλή στρώση στο κέντρο ώστε να πάρει το σχήμα "φωλιάς". Επίσης χρησιμοποιώ τη σπάτουλα για να σχηματίσω "μύτες" στην μαρέγκα για να γίνει το γλυκό πιο εντύπωσιακό (βλ. φωτογραφία)
    5. Ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 120 βαθμους για 90-120 λεπτά.
    6. Οτάν η μαρέγκα ψηθεί, την αφήνω να κρυώσει και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τη κρεμα γάλακτος και το παγάκι μεχρι να πίξει.
    7. Ρίχνω τη κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας και την απλώνω.
    8. Βυθίζω μερικώς τις φράουλες μέσα στην κρέμα γάλακτος και τέλος σκορπώ τα chocolate chips απο πάνω.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου